Ochrona danych osobowych.

Firma L’emi Atelier, przechowuje i przetwarza dane osobowe wyłącznie na potrzeby zamówień w sklepie L’emi Atelier w sposób zgodny z udzielonym przez klientów zezwoleniem oraz ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Klient dokonując rejestracji w sklepie wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w wymienionym wyżej zakresie. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Wszelkie przekazane firmie L’emi Atelier dane osobowe mogą być w dowolnym momencie przez klienta modyfikowane lub też na prośbę usuwane z bazy danych zgodnie ze wspomnianą wyżej ustawą. Sklep zobowiązuje się do pełnej realizacji postanowień ustawy o ochronie danych osobowych w tym ich dostępu oraz kontroli przetwarzania. Ponadto firma L’emi Atelier zobowiązuje się do przechowywania ich w sposób nie zagrażający upublicznieniu, a dostęp do nich posiadają wyłącznie pracownicy sklepu.

Sklep L’emi Atelier nie przekazuje oraz nie sprzedaje danych osobowych osobom trzecim z wyjątkiem organów państwowych w związku z toczącymi się postępowaniami oraz podmiotów trzecich wykonujących na zlecenie sprzedawcy czynności związanych z realizacją umowy pomiędzy kupującym a sprzedającym w tym:

  • Firm będących operatorami obsługującymi płatności elektroniczne (payU oraz PayPall).
  • Banków będących odbiorcami przelewów pieniężnych związanych z wykonaniem zawieranych umów.
  • Podmiotów realizujących przesyłki i dostawy zamówionych towarów.

Polityka Cookies.

Sklep L’emi Atelier korzysta z plików tymczasowych (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych służących dopasowaniu oferty oraz treści do preferencji klienta oraz polepszeniu ogólnej obsługi w sklepie. Pliki tymczasowe zapisywane są w pamięci przeglądarki przez stronę shop.lemiatelier.pl. Klient może wyłączyć obsługę plików cookies w każdej chwili, korzystając z ustawień swojej przeglądarki.

Materiały promocyjne.

Materiały promocyjne, informacyjne oraz kupony i rabaty przesyłane do klientów dotyczą wyłącznie asortymentu sklepu L’emi Atelier. Klient wyraża zgodę na rozsyłanie wymienionych wyżej treści reklamowych zapisując się do newslettera. Subskrypcja może zostać przez klienta w każdej chwili anulowana.